Prinášam Vám video ako jednoducho to ide bez vysypávania, problematického vyklápania a s perfektným výsledkom. Pozrite si aké je to ľahké...
Recept č.4
Čokoládovo - cviklová bábovka
Suroviny: 300g cvikla 170g polohrubá múka 100g horkej čokolády 125g masla 170g práškový cukor 3ks vajcia 30g kakao 1 bal. prášok do pečiva olej v spreji na vymastenie formy
Postup: Cviklu povaríme do polomäkka, necháme vychladnúť a postrúhame na jemnom strúhadle. Môžete použiť cviklu aj surovú, ale koláčik bude suchší. Maslo s čokoládou rozpustíme nad parou a necháme trocha vychladnúť. Celé vajíčka vymiešame s cukrom do peny a postupne primiešame vlažnú rozpustenú čokoládovú zmes, postrúhanú cviklu a na záver múku s práškom do pečiva a kakao. ( všetky suché suroviny je dobré si premiešať v miske metličkou, než ich nasypeme k tekutým surovinám ) Cesto vylejeme do formy, ktorú sme si predtým vystriekali olejom. Použila som formu na frankfurtský koláč. Pečieme pri teplote 180°C približne 30 - 40 minút v závislosti od rúry.